Dreamlogistics blir Shelfless och väljer HERE som SEO-partner

Dreamlogistics blir Shelfless

Det är nog ingen i e-handelsbranschen som undgått varumärket Dreamlogistics med e-handelslegenden Jonas Ahlgren i spetsen. Dreamlogistics har de senaste 15 åren tillhandahållit en lösning för tredjepartslogistik och har sedan starten alltid legat i teknisk framkant med målet att erbjuda sina kunder bästa möjliga, och dessutom mest kostnadseffektiva, lösning! Något de lyckats så bra med att de 2021 förvärvades av den Norska jätten Bring.

Jonas Ahlgren, VD, Shelfless f.d Dreamlogistics

I samband med förvärvet blev det också naturligt att byta namn för att passa in under Brings imponerande portfolio av logistiktjänster och efter en lång process landade man till slut i namnet "Shelfless".

Namnet kommer från det engelska ordet "shelfless" som betyder "hyllöst" samt det engelska ordet "selfless", alltså "osjälvisk", som representerar att man är starkare tillsammans. Något som också är kärnan i deras fulfillmentlösning. Kort förklarat är Shelfless en helhetslösning där de tar hand om hela kundresan åt dig. Allt från varumottagning och lagring till plockning, packning och returhantering så att du fullt ut kan fokusera på att låta din nätbutik växa.

HERE väljs till SEO-partner

I samband med namnbytet blev det också oundvikligt att byta domännamn, Dreamlogistics.se hade legat aktivt under en lång tid och därigenom också blivit en auktoritär domän hos Google, något man ville värna om i samband med övergången till Shelfless varvid man bestämde sig för att ta kontakt med en byrå som kunde hjälpa till vid migreringen och ta på sig rollen som SEO-partner. Ett mycket ärofyllt uppdrag som till sist landade hos oss på HERE.

"Jag och Jonas har känt varandra under många år och haft med varandra att göra i liknande sammanhang tidigare så det var grymt kul när han hörde av sig för att höra om vi var intresserade av uppdraget. Därefter kopplade han ihop mig med sin kollega Saman som ansvarade för att driva igenom projektet och efter ett antal möten landade till slut uppdraget hos oss. Något vi är riktigt stolta över!"

Robin Pettersson, Digital Growth Specialist, HERE

Med det sagt vill vi tacka våra vänner på Shelfless för förtroendet och håller tummarna att vi får chansen att jobba många år tillsammans framöver.

Jonas Ahlgren, VD, Shelfless Sverige, F.d Dreamlogistics

"Jag har diggat Robin och hans bolag så länge jag kan minnas och det känns därför extra bra att vi nu får jobba tillsammans!"

Jonas Ahlgren, VD, Shelfless Sverige
IHM Business School, framtidens e-handelschefer och marknadskommunikatörer
IHM Business School Logotyp

IHM Business School

Läs om hur HERE i flera års tid har utbildat framtidens e-handelschefer och marknadskommunikatörer.

Innovatum Science Distrikt, fyrbodals affärstävling
Innovatum Science Park Logotyp

Innovatum Science Park

Läs om hur HERE hjälpt ISP som genom projekt och inkubatorprogram hjälper startups i deras tillväxtresa.

TRUMPF Maskin 100 år, case study
TRUMPF logotyp

TRUMPF Scandinavia

Läs om hur Karin gick från att vara ensam på marknadsavdelningen till att nu arbeta i ett team.

Träffa teamet